Zat-Zon: 09:00 - 17:00

Telefonisch bereikbaar

Gecertificeerde monteurs

Ruim 15 jaar ervaring

Neem vandaag nog contact op!

Airco installatie Flevoland e.o.

Zakelijke Subsidies

EIA regeling 2020 voor Daikin airconditioning-warmtepompen systemen.

Als u als ondernemer investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie kunt u met Energie Investering Aftrek (EIA)-regeling 2020 gemiddeld 11% belastingvoordeel behalen bovenop een lagere energierekening.
Alle informatie over deze subsidieregeling en in hoeverre de Daikin airco warmtepomp systemen in aanmerking komen vindt u in de Daikin brochure Subsidies 2020 onderaan deze pagina.

EIA-regeling

Wat is EIA?
De Energie Investeringsaftrek is een fiscale regeling waarmee de overheid u ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Wanneer u gebruik maakt van de EIA-regeling heeft u als ondernemer dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag én u betaalt minder belasting.

Het voordeel van EIA
Met de EIA-regeling kunt u 45% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen, zoals een zuinige airconditioning, aftrekken van de fiscale winst bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Energielijst 2020
In de Energielijst 2020 van de RVO staan alle bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor EIA en alle informatie over de werking van de regeling, zoals het aanmelden digitaal via het eLoket (in hoofdstuk 2). U kunt de Energielijst 2020 ook altijd raadplegen op internet via www.rvo.nl/eia. De lijst wordt regelmatig aangevuld door de RVO.

Hoe werkt de EIA?
Als uw investering voor EIA in aanmerking komt, ontvangt u een verklaring. Op de verklaring staat het bedrag dat voor EIA in aanmerking komt. Het totale bedrag aan energieinvesteringen dat per onderneming voor EIA in aanmerking kan komen, is minimaal € 2.500 en maximaal € 124 miljoen per kalenderjaar. U mag 45% van het investeringsbedrag waarvoor u een EIA-verklaring hebt ontvangen van de fiscale winst aftrekken. Wilt u weten of uw airconditioning warmtepomp,  in aanmerking komt voor de EIA-regeling 2020? Dan kunt u de subsidiebrochure 2020 voor de Daikin systemen hier downloaden.

zakelijke subsidies EIA airconditioning
Berekoud Koudetechniek Airco